Байден зустрінеться з Мелоні, серед головних тем - підтримка України

Байден зустрінеться з Мелоні, серед головних тем - підтримка України

Укрінформ
Президент США Джо Байден у четвер прийме в Білому домі голову Ради міністрів Італійської Республіки Джорджу Мелоні й обговорить з нею спільні виклики, зокрема, російську агресію в Європі та продовження підтримки України.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Завтрашня зустріч дасть обом лідерам можливість обговорити деякі спільні інтереси, у тому числі регіональні виклики, наші спільні зобов’язання перед іншими – як я вже сказав, перед Україною»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Байден визначився з кандидатурою ключового заступника глави Пентагону - ЗМІ

Він нагадав, що Італія продовжує бути «чудовим партнером» України й надає їй як військову, так і економічну й гуманітарну допомогу.

Крім того, за його словами, сторони обговорять ситуацію в Північній Африці, поглиблення трансатлантичної координації щодо КНР і майбутнє головування Італії в G7 у 2024 році. За словами Кірбі, зустріч Байдена й Мелоні підтвердить «міцні двосторонні відносини й партнерство» між країнами.

Читайте також: Мелоні пообіцяла допомогу Італії з реставрацією собору в Одесі

Як повідомляв Укрінформ, після російського удару по Одесі голова Ради міністрів Італійської Республіки Джорджа Мелоні висловила співчуття родинам постраждалих і заявила, що її країна готова долучитися до відбудови Спасо-Преображенського собору та інших скарбів культурної спадщини України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-