Стефанчук закликає депутатів підтримати законопроєкт про відновлення декларування

Стефанчук закликає депутатів підтримати законопроєкт про відновлення декларування

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав народних депутатів підтримати законопроєкт про відновлення електронного декларування.

Про це спікер парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Електронне декларування. Моя позиція чітка й зрозуміла: його потрібно відновлювати якнайшвидше», - наголосив він.

Спікер зазначив, що відновлювати декларування необхідно для всіх публічних службовців - «і чиновників, і суддів, і народних обранців...».

Водночас Стефанчук поінформував, що добровільно подав звітність і за 2021-й, і за 2022-й роки.

«І тут неважливий номер законопроєкту. Важливий принцип: у демократичному суспільстві декларування — це не лише інструмент запобігання корупції, це — елемент довіри суспільства до чиновників», - зауважив він.

Читайте також: У НАЗК сподіваються, що Рада відновить електронне декларування для депутатів до кінця вересня

Голова ВР зазначив, що до ухвалення закону може йти дискусія щодо окремих його положень, як-от декларування майна на тимчасово окупованих територіях або процедура подачі декларацій тих, хто служить у лавах ЗСУ, «але не про необхідність повернення декларування».

Спікер парламенту закликав фракції та групи, позафракційних народних депутатів на найближчому засіданні підтримати законопроєкт про повернення декларування.

«Це прозорість. Це відкритість. Це довіра. Це те, що наблизить нас на шляху до членства у Європейському Союзі. Це той запит на справедливість, спраглість щодо якого сповнює українське суспільство», - підсумував він.

Читайте також: Деякі народні депутати проти відновлення декларування - голова НАЗК

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на початку повномасштабної війни призупинила процес обов'язкового декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про свої статки вже після скасування воєнного стану. При цьому НАЗК залишило можливість для добровільного подання декларації.

Нині на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт №8071, який відновлює процес подання та перевірки електронних декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-