Стефанчук обговорив українську Формулу миру з главою МЗС Гватемали

Стефанчук обговорив українську Формулу миру з главою МЗС Гватемали

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та міністр закордонних справ Гватемали Маріо Адольфо Букаро Флорес обговорили Формулу миру Президента Володимира Зеленського та міжпарламентську співпрацю між країнами.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Україна високо цінує послідовну та чітку позицію Гватемали щодо засудження російської збройної агресії проти України. На цьому наголосив під час зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Гватемала Маріо Адольфо Букаро Флоресом», - поінформував він.

Голова ВР зазначив, що під час зустрічі обговорювалась і міжпарламентська співпраця між Україною та Гватемалою.

Також Стефанчук акцентував, що Росія продовжує скоювати злочини в Україні, вбиваючи мирне населення та руйнуючи цивільну інфраструктуру, і «тому важливе визнання Росії державою-терористом Конгресом Гватемали».

Читайте також: Зеленський обговорив із президентом Гватемали можливі формати саміту Україна – Латинська Америка

«Обговорили формулу миру Президента Володимира Зеленського. Подякував Гватемалі за підтримку ініціативи. Наголосив, що вкрай важливе згуртування країн Латинської Америки задля підтримки та активної співпраці з Україною щодо реалізації цього мирного плану», - зауважив спікер українського парламенту.

Окрім того, Стефанчук подякував за рішення Гватемали як першої країни в регіоні Латинської Америки приєднатися до Основної групи зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Республіки Гватемала Маріо Адольфо Букаро Флорес прибув з візитом до Києва.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-