Потураєв наразі не бачить підстав, щоб голосувати за відставку Ткаченка

Потураєв наразі не бачить підстав, щоб голосувати за відставку Ткаченка

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв наразі не бачить підстав, щоб голосувати у парламенті за відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Про це очільник гуманітарного парламентського комітету заявив в ефірі Радіо Свобода, повідомляє Укрінформ.

«Я здивований так званою хвилею обурення щодо серіалів, адже бюджет на 2023 рік затверджувався в 2022 році та було відомо, що в ньому закладаються гроші на підтримку українського кіно, саме серіального», - зазначив народний депутат.

На думку голови парламентського комітету, у ситуації, що склалася навколо Ткаченка, дуже багато дивного.

«Мене ще більше дивує, коли деякі представники парламенту кажуть: «Чому ці гроші не йдуть на дрони і пікапи?», прекрасно знаючи, що міжнародна макрофінансова допомога має йти виключно на цивільні потреби. Тому вважаю це відвертою маніпуляцію», - заявив Потураєв.

Водночас народний депутат зазначив, що, хоч і критикував Ткаченка, коли була необхідність, проте на сьогодні не має жодних аргументів, щоб голосувати за його відставку.

«Моя позиція наразі не визначена. Щодо інших парламентаріїв, думаю, що парламент у нас знаходиться під впливом того, що відбувається в соціальних мережах, і тому депутати підтримають відставку», - резюмував голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Читайте також: Шмигаль закликав відкласти видатки, які не входять до п'яти пріоритетів бюджету

Як повідомлялося, напередодні Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні запропонував Прем’єр-міністру Денису Шмигалю знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну міністра культури й інформаційної політики.

Очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що подав заяву про відставку "через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-