Кулеба обговорив з керівництвом Пакистану відновлення зернової ініціативи

Кулеба обговорив з керівництвом Пакистану відновлення зернової ініціативи

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив візит до Ісламабада – перший в історії двосторонніх відносин.

Про це повідомляє МЗС України, передає Укрінформ.

Як зазначається, Кулеба був прийнятий прем’єр-міністром Пакистану Шахбазом Шаріфом та провів переговори із міністром закордонних справ Білавалом Бхутто Зардарі.

Глави української та пакистанської дипломатій обговорили загрози глобальній продовольчій безпеці на тлі виходу РФ із Чорноморської зернової ініціативи.

Читайте також: Глава МЗС України вперше за 30 років здійснить візит до Пакистану

«Завдяки експорту українських зернових Чорним морем з липня 2022 року світові ціни на борошно впали майже на 20%. Водночас вихід Росії із зернової угоди призведе до суттєвого підвищення цін на продовольство, зокрема в Азії. Мільйони життів по всьому світі стали заручниками голодних ігор Кремля. Маємо об’єднати наші зусилля, аби не дозволити Росії використовувати продовольство як зброю», — наголосив Кулеба.

Він підкреслив, що Україна налаштована залишатися надійним постачальником продовольства на глобальні ринки, зокрема до Пакистану. Міністр подякував Пакистану за готовність долучитися до міжнародних зусиль задля відновлення Чорноморської зернової ініціативи та пошуку рішення, яке дозволить продовжити експорт українських зернових.

Глави МЗС України та Пакистану також обговорили кроки задля активізації двосторонньої співпраці. Вони домовилися про проведення найближчим часом політичних консультацій міністерств закордонних справ та прискорення підготовки інавгураційного засідання Українсько-Пакистанської комісії з економічного співробітництва.

Читайте також: У Пакистані відбулися акції протесту після спалення Корану у Швеції

«Україна зацікавлена у збільшенні обсягів двосторонньої торгівлі, започаткуванні взаємовигідних проєктів у сферах цифровізації державних послуг, машинобудування та сільського господарства, а також поглибленні співпраці у сфері освіти», — зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув в Ісламабад з офіційним візитом. До того очільник української дипломатії відвідував Нью-Йорк, де брав участь у засіданні Ради Безпеки ООН та відкритих дебатах Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-