Глава МЗС України вперше за 30 років здійснить візит до Пакистану

Глава МЗС України вперше за 30 років здійснить візит до Пакистану

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 20-21 липня 2023 року перебуватиме в Ісламабаді з офіційним візитом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі МЗС Пакистану.

«Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 20-21 липня 2023 року відвідає Ісламабад з офіційним візитом. Міністр закордонних справ Кулеба зустрінеться з прем’єр-міністром країни та проведе детальні переговори з Білавалом Бхутто Зардарі», – заявили у відомстві.

Зазначається, що Пакистан і Україна мають тісні та дружні відносини, зокрема у сферах торгівлі, інвестицій, сільського господарства та вищої освіти.

«Візит міністра закордонних справ Кулеби стане першим візитом міністра закордонних справ з України з моменту встановлення дипломатичних відносин між Пакистаном та Україною у 1993 році. Очікується, що він сприятиме подальшому зміцненню двосторонніх зв’язків між двома країнами», – додали у відомстві.

Як повідомила пресслужба МЗС України, ключовими темами переговорів під час візиту Кулеби до Пакистану буде продовольча безпека, українська Формула миру та активізація двосторонньої співпраці.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що в Ісламабаді глава МЗС України проведе переговори із Прем‘єр-міністром Пакистану Шахбазом Шаріфом та міністром закордонних справ Бхутто Зардарі.

"Ключовими темами переговорів стануть гарантування продовольчої безпеки після виходу Росії із “Зернової угоди”, підтримка Формули миру Президента України Володимира Зеленського та активізація українсько-пакистанської двосторонньої співпраці", - повідомили в МЗС.

Читайте також: Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Норвегії, Швейцарії, Азербайджану, Пакистану та Ісландії

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Дмитро Кулеба перебував 17-18 липня у Нью-Йорку з робочим візитом, де брав участь у засіданні Ради Безпеки ООН та у відкритих дебатах Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-