На саміті ЄС – Латинська Америка обговорять війну РФ проти України

На саміті ЄС – Латинська Америка обговорять війну РФ проти України

Укрінформ
Лідери держав Європейського Союзу та Спільноти держав Латинської Америки та Карибського басейну обговорять 17-18 липня у Брюсселі, окрім іншого, триваючу війну РФ проти України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АРА.

"Уперше за вісім років у понеділок пройде саміт Європейського Союзу зі Спільнотою держав Латинської Америки та Карибського басейну (CELAC). Федеральний канцлер Карл Негаммер також візьме в ньому участь. Серед ключових питань – позиція щодо агресивної війни Росії проти України та економічні відносини", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що на третій саміт ЄС- CELAC у Брюсселі прибудуть глави держав та урядів з 60 країн світу. Серед них – 27 країн ЄС та 33 держави Латинської Америки та Карибського басейну.

Читайте також: Президент Болгарії звинуватив Україну в затягуванні війни, в МЗС відреагували

Офіційно мета саміту полягає у відновленні партнерства двох регіонів світу "з метою зміцнення миру та сталого розвитку". Високий представник ЄС Жозеп Боррель назвав тісніші відносини з Латинською Америкою "стратегічною необхідністю". Мова йде не лише про геополітичні та економічні питання, а й про тіснішу співпрацю у сфері захисту довкілля та клімату.

"Євросоюз сподівається під час саміту на чітку прихильність до багатосторонності та миру і безпеки у світі. Однак соціалістичні країни CELAC – Куба і Венесуела – застерігають ЄС від "провалу" саміту. Держави, які традиційно є союзниками Росії, хочуть, щоб у підсумковій декларації не згадувалася війна в Україні", - повідомляє АРА.

На полях саміту також очікується підписання низки угод про співпрацю.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у червні високий представник ЄС Жозеп Боррель заявляв, що Європейський Союз і Латинська Америка мають багато спільного у баченні світу, свідченням чого є голосування в ООН щодо ситуації в Україні, під час яких більшість країн регіону засудили вторгнення РФ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-