Саміт НАТО з погляду Путіна виявив брак рішучості щодо членства України - Волкер

Саміт НАТО з погляду Путіна виявив брак рішучості щодо членства України - Волкер

Укрінформ
Рішення саміту у Вільнюсі хоч і показують добру волю НАТО, але з точки зору Володимира Путіна, вони свідчать про вагання країн Альянсу щодо членства України.

Про це заявив експосол США при НАТО, колишній спецпредставник у справах України Курт Волкер на онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такі рішення, як зняття ПДЧ, заміна Комісії Україна - НАТО Радою, допомога Україні в досягненні оперативної сумісності, - все це дуже добре і позитивно. Це показує добру волю Альянсу, але з точки зору Путіна, це перш за все вагання, брак рішучості щодо членства України в НАТО», - сказав він.

При цьому Волкер порівняв саміт НАТО з виведенням військ США з Афганістану в 2021 році.

«Це дуже вражаюча невпевненість і вагання, що ми щось подібне бачимо. Це нездатність чітко сформулювати відданість євроатлантичному майбутньому України», - додав дипломат.

Читайте також: Волкер про членство України в НАТО: Це Альянс не готовий прийняти Україну

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у столиці Литви відбувся саміт НАТО, на якому було оголошено про створення Ради Україна - НАТО.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна цінує визнання того, що не потребує Плану дій щодо членства в Альянсі, та назвав це гарним результатом саміту.

Лідери країн "Групи семи" погодили на полях саміту "Спільну декларацію про підтримку України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-