Дуда назвав два важливих рішення для України на саміті НАТО

Дуда назвав два важливих рішення для України на саміті НАТО

Укрінформ
Ппрезидент Польщі Анджей Дуда назвав два важливі рішення саміту НАТО у Вільнюсі для України - відмова від ПДЧ та створення Ради НАТО-Україна.

Про це він заявив за результатами саміту НАТО у Вільнюсі у середу, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми озвучували українські очікування, щоб було направлено формальне запрошення для України до НАТО. Таке рішення не було прийнято, але було прийнято цілий ряд інших рішень щодо України, які, без сумніву, наближають Україну до НАТО”, - заявив Дуда.

За його словами, найважливішим є те, що НАТО відмовився від Плану дій щодо членства (ПДЧ), і що Україна не мусить проходити цей етап, відтак “економить свій час на вступ до НАТО". 

Другим важливим рішенням для України він назвав створення Ради НАТО-Україна. 

Дуда підкреслив, що в підсумковому комюніке НАТО чітко вказано, що Україна отримає запрошення до НАТО, коли буде виконано вимоги. Він додав, що Президент Володимир Зеленський та українська влада розуміють, що прийняття зараз України до НАТО неможливе через війну. 

Читайте також: Зеленський переконаний: Україна після війни стане членом НАТО

Президент Польщі наголосив, що вступ України до НАТО у "недалекому майбутньому” буде величезним зміцненням військового потенціалу НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, саміт НАТО 11-12 липня відбувся у столиці Литви. Під час нього було оголошено про створення Ради Україна-НАТО.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна цінує визнання того, що не потребує ПДЧ в Альянсі, та назвав це гарними результатами нинішнього саміту.

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Фото: Marek Borawski/KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-