Заморожений конфлікт не є перемогою для України - Зеленський

Заморожений конфлікт не є перемогою для України - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що заморожений конфлікт з Росією не є перемогою для України.

Про це він сказав під час пресконференції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо повернути нашу землю. Повернути безпеку на нашу територію. Повернути людей, які вимушено виїхали за кордон нашої держави. І я вважаю, що це перемога. Потрібне покарання за всі ці злочини. І це частина справедливості, а справедливість є частиною перемоги. В будь-якому випадку заморожений конфлікт - це не перемога", - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський переконаний: Україна після війни стане членом НАТО

За словами Зеленського, підтримка України західними партнерами не зменшуватиметься, але вона залежатиме ще й від наших дій на полі бою.

"Я сьогодні на саміті бачив підтримку від США, Німеччини, Франції, Польщі та інших лідерів країн, які запевнили, що вони допомагатимуть і підтримуватимуть Україну стільки, скільки це потрібно. Але ми з вами повинні розуміти, що все це залежить і від того, які дії у нас будуть на полі бою. Це дуже важливо не тільки для підтримки союзниками нас, а це потрібно нам з вами, щоб ми були мотивовані, щоб ми знали, до чого ми йдемо, що ми йдемо до перемоги та відновлення нашої територіальної цілісності. Ми не можемо просто стояти на місці і розраховувати, що десятиліття нас хтось буде підтримувати", - сказав Президент України.

Як повідомлялося, лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларація про підтримку України".

Документ є рамковим і дає можливість для подальшого укладання двосторонніх угод з державами гарантами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-