Довгострокові зобов’язання щодо безпеки України не залежатимуть від її реформ - Байден

Довгострокові зобов’язання щодо безпеки України не залежатимуть від її реформ - Байден

Укрінформ
Процес євроатлантичної інтеграції України спиратиметься на досягнення реформ всередині держави, однак довгострокова підтримка у сфері безпеки з боку США та союзників не залежатиме від цього.

Про це заявив Президент США Джо Байден у середу під час виступу разом з іншими лідерами країн G7 у Вільнюсі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Усі члени Альянсу погодилися скасувати вимоги Плану дій щодо членства (ПДЧ) для України та створити шлях до членства в НАТО, поки Україна продовжує досягати прогресу в необхідних реформах. Але ми не чекатимемо завершення цього процесу, щоби взяти на себе довгострокові зобов’язання у питаннях безпеки України», - зауважив американський лідер.

Байден зазначив, що неодноразово говорив із Президентом Володимиром Зеленським про те, які гарантії міг би забезпечити Захід для України. 

«Сьогодні члени G7 оприлюднили «Спільну декларацію про підтримку України», щоби зрозуміти, що наша підтримка триватиме довго в майбутньому», - підкреслив Байден. Він уточнив, що це розпочинає процес, коли кожна країна G7, а також будь-яка інша нація, яка бажає приєднатися до цього процесу, вестиме переговори з українською стороною про довгострокові двосторонні зобов’язання щодо безпеки.

Читайте також: Декларація G7 має стати першим юридичним документом щодо гарантій безпеки України – Зеленський

«Ми допоможемо Україні побудувати потужну, боєздатну оборону на суші, в повітрі та на морі, яка буде опорою для стабільності в регіоні, а також стримування будь-яких загроз», - наголосив Президент США. 

У цьому зв’язку він подякував усім лідерам G7 і Президенту Зеленському за спільні зусилля, результатом яких стало оголошення декларації. 

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн Групи семи (G7) у середу погодили на полях саміту НАТО в Вільнюсі «Спільну декларацію про підтримку України» (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Фото: Flickr/NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-