Саміт НАТО «у практичний спосіб» продемонструє підтримку майбутнього вступу України – Блінкен

Саміт НАТО «у практичний спосіб» продемонструє підтримку майбутнього вступу України – Блінкен

Укрінформ
За підсумками саміту НАТО у Вільнюсі Київ отримає потужний пакет підтримки, Альянс визнає значний прогрес України, акцентувавши водночас увагу на тому, що потрібно зробити на шляху до членства.

Про це заявив у вівторок державний секретар США Ентоні Блінкен під час прямого включення на телеканалі ABC News, передає Укрінформ.

«Я думаю, ви побачите кілька речей за підсумками саміту. По-перше, дуже потужний пакет підтримки – як політичної, так і практичної – для України», - сказав держсекретар США.

По-друге, за його словами, у контексті перспектив членства України «саміт візьме до уваги прогрес, якого досягла Україна, і він є значним». Але водночас, зазначив Блінкен, увага буде акцентована на тому, що ще належить зробити Україні, а саме в реформуванні військової сфери, у проведенні реформ для зміцнення демократії.

«Отже, все це буде за результатами саміту. Але ми маємо об’єднаний Альянс, який у дуже практичний спосіб продемонструє свою незмінну підтримку України, в тому числі шлях до членства», - зауважив держсекретар США.

Читайте також: США сприймають буквально обов’язок захищати кожен дюйм території НАТО - Байден

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив підтримку запропонованому формулюванню в комюніке саміту НАТО щодо майбутнього членства України в Альянсі.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-