Єврейська громада Литви закликала Байдена вже зараз запросити Україну до НАТО

Єврейська громада Литви закликала Байдена вже зараз запросити Україну до НАТО

Укрінформ
Литовський парламентарій Емануеліс Зінгерис та голова єврейської громади Литви (литваків) Фаїна Куклянскі у відкритому листі до президента Джо Байдена закликають лідера США запросити Україну до НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

На думку лідерів єврейської громади Литви, на саміті НАТО, що проходить цього тижня, дуже важливо остаточно прояснити майбутнє України в Альянсі. «Ми просимо президента Дж. Байдена закликати всі держави-члени НАТО включити до порядку денного Вільнюського саміту Північноатлантичного альянсу чітку формулу членства України в НАТО», – йдеться у листі Зінгериса та Куклянскі.

На їхню думку, вторгнення агресора у вільну державу, що рухається у напрямку західного демократичного світу, свідчить про непередбачуваність Росії. Тому так необхідно запросити Україну до Альянсу.

«Ми просимо ... закликати всі держави-члени НАТО вже зараз запросити Україну до НАТО, тому що ця країна є частиною нашого демократичного світу. Безпека нашого регіону залежить від безпеки України. Членство України в НАТО тепер означає мир для всіх нас і кінець тоталітарним ілюзіям Росії», – наголошується у зверненні.

Читайте також: Зеленський: Є сигнали, що у Вільнюсі обговорюють без України умови запрошення до НАТО

Як повідомлялося, раніше у Білому домі оголосили, що президент США Джо Байден під час саміту НАТО у Вільнюсі зустрінеться зі своїм колегою Володимиром Зеленським.

ФОТО: ELTA / MARIUS MORKEVIČIUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-