Зеленський: Україні потрібен чіткий сигнал щодо майбутнього членства в НАТО — саме зараз

Зеленський: Україні потрібен чіткий сигнал щодо майбутнього членства в НАТО — саме зараз

Відео
Укрінформ
Україні саме зараз потрібен чіткий сигнал щодо майбутнього членства в Північноатлантичному Альянсі.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна напередодні Вільнюсу. Саміту НАТО, який може стати саме таким, який потрібен і нашій державі, і всьому Альянсу, і глобальній безпеці. Надзвичайно активно працюємо. Цими днями ще активніше, ніж будь-коли. Хоч ця робота зараз майже на 100% за лаштунками, її значення не менш важливе, ніж будь-якої публічної роботи. Усі все розуміють. Кожен лідер, кожна держава. Навіть якщо озвучуються різні позиції, очевидно, що Україна заслуговує бути в Альянсі. Не зараз. Зараз війна. Але нам потрібен чіткий сигнал. І сигнал потрібен саме зараз", – сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський: Україна буде в НАТО, працюємо над алгоритмом набуття членства

Він подякував усім лідерам, які висловили підтримку членства України в Альянсі, зауваживши, що "більшість Альянсу чітко за нас".

"Сміливість українських героїв відтерла від пилу історії всі цінності, заради захисту яких і було створене НАТО. Саме український східний кордон, кордон нашої держави й позиції наших воїнів – це та межа, яку більше ніколи не перейти російській диктатурі, що в різних формах, але завжди, завжди намагалася підкорити народи Європи", – заявив Президент.

Він наголосив, що від України зараз залежить безпекова реальність на східному фланзі НАТО.

Читайте також: Президент України та прем’єр Японії можуть зустрітися на полях саміту НАТО в Литві – ЗМІ

"Коли ми подавали заявку на вступ у НАТО, ми говорили відверто: де-факто Україна вже в Альянсі. Наша зброя – це зброя Альянсу. Наші цінності – це те, у що вірить Альянс. Наш захист – це саме той елемент формули Європи, який робить її об’єднаною, вільною та в мирі. Вільнюс має все це підтвердити", – підкреслив Зеленський.

За його словами, вже зрозуміло, що Україна буде в Альянсі, і влада працює над тим, щоб алгоритм набуття членства став максимально ясним та швидким.

Як повідомляв Укрінформ, саміт НАТО 11-12 липня відбудеться у столиці Литви Вільнюсі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-