Трюдо і Столтенберг обговорили багаторічний пакет допомоги НАТО для України

Трюдо і Столтенберг обговорили багаторічний пакет допомоги НАТО для України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час телефонної розмови з генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що Канада й надалі підтримуватиме Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Офісу канадського прем’єра.

«Прем’єр-міністр і генеральний секретар знову підтвердили своє однозначне засудження загарбницької війни Росії проти України. Хоча НАТО не є стороною конфлікту, лідери обговорили, як Канада разом зі своїми союзниками по НАТО та партнерами підтримуватиме право України на самооборону, закріплене в Статуті Організації Об’єднаних Націй, стільки, скільки буде потрібно», – йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Світ приділяє недостатньо уваги ситуації на ЗАЕС - Зеленський

Зазначається, що Трюдо та Столтенберг також обмінялися думками щодо майбутнього саміту НАТО, що відбудеться у литовському Вільнюсі 11-12 липня, в тому числі щодо багаторічного пакету допомоги НАТО для України.

В Офісі канадського прем’єра додали, що Трюдо висловив підтримку Канади щодо набуття Україною членства в НАТО, щойно умови для цього стануть сприятливими.

Читайте також: Британія і Польща виступили за спрощену процедуру вступу України до НАТО

Крім того, лідери обговорили прогрес у питанні вступу Швеції до НАТО, якому прем'єр-міністр Трюдо висловив свою рішучу підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-