Сі Цзіньпін під час зустрічі з Путіним застеріг його від застосування ядерної зброї — FT

Сі Цзіньпін під час зустрічі з Путіним застеріг його від застосування ядерної зброї — FT

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін особисто застеріг президента Росії Володимира Путіна від використання ядерної зброї в Україні, вказавши на те, що Пекін відчуває занепокоєння щодо російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times із посиланням на чиновників із Китаю й Заходу.

За словами співрозмовників, такий меседж китайський лідер передав Путіну під час свого державного візиту до Москви в березні цього року.

Це була одна з перших поїздок глави КНР за межі Китаю після декількох років ізоляції в рамках політики боротьби з COVID-19.

Джерела додають, що відтоді офіційні китайські чиновники приватно приписують собі заслугу в тому, що переконали російського президента відмовитися від своїх завуальованих погроз застосувати ядерну зброю проти України.

Читайте також: Перемога України у війні з РФ стримуватиме військові амбіції Китаю – Пенс

Високопоставлений радник китайського уряду наголосив, що стримування Путіна від використання ядерної зброї було центральним питанням у кампанії Китаю з відновлення зв’язків з Європою.

Зазначається, що Китай у своїх публічних заявах послідовно виступає проти застосування ядерної зброї Росією в Україні. Проте, багато країн на Заході сумніваються у відданості Пекіна такому стримуванню, враховуючи «безмежне» партнерство Сі з Путіним і китайський «мирний план», який сильно збігається з російським.

Читайте також: Китай запевнив, що не має намірів постачати зброю в Росію - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати провели зустріч експертів робочого рівня з Китаю, Франції, Росії та Британії для обговорення проблем ядерної зброї, зокрема зменшення стратегічних ризиків.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-