Результати виборів у Польщі не вплинуть на підтримку України – Кваснєвський

Результати виборів у Польщі не вплинуть на підтримку України – Кваснєвський

Ексклюзив
Укрінформ
Результати цьогорічних парламентських виборів у Польщі не вплинуть на ступінь підтримки України, оскільки надання Києву допомоги є надпартійним консенсусом в РП.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав експрезидент Польщі Александер Кваснєвський.

За його словами, шанси на перемогу у двох найбільших партій (Об’єднана правиця Ярослава Качинського і Громадянська коаліція Дональда Туска – ред.) є приблизно рівними, зараз складно сказати, хто переможе. Він зауважив, що у цьому році опозиція має шанси на перемогу, але це не означає, що вона переможе.

Читайте також: Кваснєвський розповів, як варто протидіяти втомі від війни

“На мою думку, в українських питаннях нічого не зміниться. Підтримка України у політичному, військовому, гуманітарному вимірах є надпартійним консенсусом, і я не очікую в цьому питанні на якісь зміни”, - підкреслив Кваснєвський.

Він зауважив, що лише побоюється використання під час виборчої кампанії теми втоми від війни, що Польща надає надто значну допомогу Україні, що це багато коштує полякам, що країна не може собі цього дозволити.

“Найбільше ці аргументи використовуватиме “Конфедерація” (націоналістична, євроскептична політсила – ред.). Утім, вважаю, що рівень втоми від війни у польському суспільстві не є якимось високим”, - констатував Кваснєвський.

Читайте також: Кваснєвський назвав три аргументи для швидкого прийняття України в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно президент Польщі Анджей Дуда заявив, що парламентські вибори в РП, ймовірно, відбудуться у жовтні, не виключено, що 15 числа.

За польським законодавством, термін проведення виборів до Сейму і Сенату Польщі визначає президент країни. Він має призначити дату не пізніше ніж 90 днів до завершення чинної каденції обох палат парламенту. Таким чином, цього року він має назвати дату виборів до 14 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-