Шольц і Зеленський обговорили ситуацію в Україні

Шольц і Зеленський обговорили ситуацію в Україні

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц і Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови у понеділок обговорили політичну, військову та гуманітарну ситуацію в Україні.

Про це повідомив журналістам речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ.

Президент Зеленський подякував федеральному уряду за військову підтримку, зокрема посилення української ППО та артилерії, зазначив речник.

Канцлер підтвердив незмінну та непохитну солідарність з Україною. Він заявив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, в тому числі у військовій сфері, у тісній координації з європейськими та міжнародними партнерами.

Канцлер Шольц і Президент Зеленський закликали продовжити зернову угоду під егідою ООН після 17 липня, що сприяє покращенню глобальної продовольчої ситуації.

Читайте також: Шольц пояснив, чому ФРН зараз не дає Україні далекобійну зброю і безпекові гарантії

Федеральний канцлер і український Президент домовилися продовжувати конструктивний обмін думками, в тому числі з метою глобальної підтримки мирного вирішення, і підтримувати тісні контакти.

Також під час телефонної розмови Зеленський і Шольц скоординували позиції країн перед Вільнюським самітом НАТО.

"Тривала і плідна телефонна розмова з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Скоординували позиції перед Вільнюським самітом НАТО та обговорили формати майбутніх гарантій безпеки для України", - повідомляє Зеленський у Телеграмі.

Зеленський поінформував Шольца про ситуацію на полі бою. "Ми поділилися оцінками останніх подій у Росії та Білорусі й обговорили поточний стан зернової угоди та важливість її продовження", - зазначив Президент.

Читайте також: Єврокомісія ще не знайшла механізму, як використати російські активи в інтересах України - Шольц

"Дякую за важливі сигнали підтримки Україні на Лондонській конференції з відновлення та засіданні Європейської ради. Окремо вдячний за активну реалізацію попереднього оборонного пакету на 2,7 млрд євро та за багаторічний план оборонної підтримки України обсягом 8,8 млрд євро", - наголосив Зеленський.

Він додав, що зустріч на рівні радників у Копенгагені – важливий крок до реалізації Формули миру. Співрозмовники домовилися продовжувати активну роботу у цьому напрямі.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-