До МЗС Грузії викликали українського дипломата через санкції проти Georgian Airways

До МЗС Грузії викликали українського дипломата через санкції проти Georgian Airways

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Грузії в понеділок викликало тимчасового повіреного у справах України Олександра Шульгу у зв’язку із запровадженням санкцій проти грузинського авіаперевізника Georgian Airways.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузия Online.

"У Міністерстві закордонних справ Грузії проходить зустріч із тимчасовим повіреним у справах України Олександром Шульгою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виклик тимчасового повіреного до МЗС Грузії пов'язаний із запровадженням санкцій щодо компанії Georgian Airways українською стороною.

Коментуючи санкції, запроваджені Україною проти Georgian Airways, міністр економіки та сталого розвитку Грузії Леван Давіташвілі назвав їх "політичним рішенням".

Читайте також: Саакашвілі виступив у суді онлайн і показав, в якому він стані

"Слід однозначно сказати, що це було справді політично обумовлене рішення, тому що ми бачимо, що в Росію літає багато авіакомпаній багатьох країн, і подібної реакції чи рішення з боку української влади в інших випадках не було", – сказав Давіташвілі.

Він також побачив у цьому рішенні української влади вплив грузинської опозиції.

"Сумно говорити, що ми побачили чергове вкрай недружнє рішення з боку влади України. Такі факти були у нас і в попередніх випадках, коли кілька громадян Грузії потрапили під так звані санкції влади України", – додав урядовець.

Міністр економіки та сталого розвитку Грузії висловив переконання, що це рішення Києва не вкладається в ті стандарти відносин між країнами, які є в Грузії та України.

Читайте також: Молдова схвалила вихід країни з Міжпарламентської асамблеї СНД

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про запровадження санкцій проти ще понад 190 фізичних осіб та 291 юридичної особи, зокрема грузинської авіакомпанії Georgian Airways, яка поновила рейси до РФ.

Згідно з указом Путіна, з 15 травня 2023 року громадяни Грузії в'їжджатимуть та виїжджатимуть з РФ без оформлення віз на підставі чинних документів, що посвідчують особу.

Заборона на повітряні перевезення з Росії до Грузії була запроваджена указом від 21 червня 2019 року. Росія припинила авіасполучення з Грузією 8 липня 2019 року після інциденту за участю депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-