Молдова схвалила вихід країни з Міжпарламентської асамблеї СНД

Молдова схвалила вихід країни з Міжпарламентської асамблеї СНД

Укрінформ
Уряд Молдови на засіданні у середу схвалив проєкт закону про розрив Конвенції про Міжпарламентську асамблею держав-учасниць СНД (МПА СНД).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє російський Інтерфакс.

У документі наголошується, що через вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року виконання основних завдань Співдружності, серед яких захист основних прав і свобод людини, моніторинг розвитку демократії та виборчого права і боротьба з погрозами та викликами безпеці, неможливе у зв’язку з «протилежною думкою» деяких членів організації.

За оцінками авторів проєкту, вихід з СНД не матиме для Молдови жодних негативних наслідків. Також не було виявлено ніяких наслідків у плані відносин з іншими учасниками договору та з третіми сторонами.

У Молдові зазначили, що МПА СНД жодним чином не сприяла вирішенню країною «реальних проблем». Як приклад був приведений конфлікт у Придністров’ї.

Читайте також: У парламенті Молдови ліквідують фракцію партії «Шор»

Молдовський уряд додатково схвалив проєкт закону щодо припинення Угоди про взаємодію у разі запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в рамках СНД.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня спікер парламенту Молдови Ігор Гросу ініціював вихід країни з Міжпарламентської асамблеї Співдружності Незалежних Держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-