Зеленський – про візит Санчеса: Європейські справи без України вже не розглядаються

Зеленський – про візит Санчеса: Європейські справи без України вже не розглядаються

Укрінформ
Візит до України Прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса у перший день іспанського головування в Раді ЄС свідчить про нову реальність, в якій європейські справи без України вже не розглядаються.

На цьому під час свого звернення наголосив Президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні з візитом в Україні був прем’єр-міністр Іспанії Санчес. Дуже символічно – у перший день початку іспанського головування в Раді Євросоюзу. Це однозначно свідчить про нову реальність. Наш спільний європейський дім завжди не можна було уявити повноцінним без України. І зараз же ми досягли й на політичному рівні того, що європейські справи без України вже не розглядаються», - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він також повідомив, що сьогодні були підписані спільні заяви з Прем’єр-міністром Іспанії щодо підтримки європейської та євроатлантичної перспективи України.

«І це вже двадцять перша така заява, тобто більшість підтримала нашу перспективу, зокрема, і в питанні про членство в Альянсі… Бельгія, Данія, наші друзі з Естонії, Італія, Ісландія, Іспанія, Канада, це Латвія, це Литва, Нідерланди, Німеччина, це Норвегія та Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Чорногорія та Швеція. Дякую всім вам», - наголосив Президент і підкреслив, що він вдячний також тим державам, із якими Україна поки немає подібних спільних підписаних заяв та декларацій. Але вони, на переконання Зеленського, абсолютно чітко підтримують Україну на шляху до НАТО, а отже, підтримують наближення реального миру в усій Європі.

Читайте також: Зеленський обговорив із прем’єром Іспанії інтеграцію в ЄС і НАТО та Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Іспанії Санчес прибув з візитом в Україну 1 липня, у перший день головування в Раді Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-