Іспанія підтримує посилення політичної участі України в НАТО - Санчес

Іспанія підтримує посилення політичної участі України в НАТО - Санчес

Укрінформ
Іспанія підтримує посилення політичної участі України в Північноатлантичному альянсі шляхом створення Ради Україна-НАТО та практичної співпраці в оборонній сфері.

Про це заявив, виступаючи в Верховній Раді України, Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми наближаємося до саміту НАТО у Вільнюсі, який стане продовженням зобов’язань взятих нами минулого року в Мадриді. Іспанія підтримує посилення політичної участі України шляхом створення Ради Україна-НАТО, де Україна буде вже не запрошеною стороною, а повноправним членом. Ми також виступаємо за посилення практичної співпраці, продовження адаптації вашого оборонного сектора до стандартів НАТО», - сказав Санчес.

Він додав, що це «великі кроки вперед», які будуть додатково обговорюватися під час майбутнього саміту НАТО.

Читайте також: Іспанія дає Україні €55 мільйонів на фінансування підприємств і енергосистеми шкіл

«Іспанія також продовжуватиме робити свій внесок. Ми постачаємо додаткові танки Leopard, бронетранспортери та польовий шпиталь з можливістю проведення хірургічних операцій», - поінформував Прем’єр-міністр Іспанії.

Як передає пресслужба ВРУ в Телеграмі, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук подякував прем'єр-міністру Іспанії Педро Санчесу за готовність підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно.

“Радий зустрічі у Верховній Раді України з главою уряду Королівства Іспанія Педро Санчесом. Привітав Іспанію з початком головування у Раді Європейського Союзу, що розпочалося сьогодні, 1 липня”, - заявив Стефанчук.

Спікер ВРУ зауважив, що Україна послідовно демонструє прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії.

Стефанчук розраховує, що єдність країн-членів Європейського Союзу та підтримка Іспанії дозволять ухвалити важливе рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС в цьому році. “Друге стратегічне для України питання - членство в НАТО. На Саміті у Вільнюсі прагнемо отримати чітку мапу з розумінням часових рамок й умов для повноправного членства”, - додав він.

Голова ВРУ висловив подяку Санчесу за “цю важливу і предметну розмову та підтримку як євроінтеграційного, так і євроатлантичного майбутнього України”. Також Стефанчук подякував за готовність підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Іспанії Санчес прибув з візитом в Україну 1 липня, у перший день головування в Раді Європейського Союзу.

Фото: Олександр Корнієнко / Фейсбук / Верховна Рада України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-