Директор ЦРУ таємно відвідав Київ на початку червня - ЗМІ

Директор ЦРУ таємно відвідав Київ на початку червня - ЗМІ

Укрінформ
Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс на початку червня відвідав з неоголошеним візитом Київ й зустрівся з політичним і військовим керівництвом України, обговоривши плани протидії російській агресії.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на офіційних представників, знайомих з перебігом візиту, передає Укрінформ.

«Під час таємного візиту в Україну директора ЦРУ Вільяма Бернса на початку цього місяця представники української влади представили амбітну стратегію повернення окупованих Росією територій і початку переговорів з Москвою щодо припинення вогню до кінця року»,- зазначається в повідомленні.

За інформацією видання, поїздка Бернса, про яку раніше не повідомлялося, передбачала зустрічі з Президентом Зеленським і керівництвом української розвідки. Візит відбувся у важливий момент, коли ЗСУ докладали зусиль, аби здобути перевагу в довгоочікуваному контрнаступі, але ще не розгорнули більшості своїх навчених і оснащених штурмових бригад.

Читайте також: Директор ЦРУ: путін надто впевнений у здатності росії підкорити Україну

Уточнюється, що мета поїздки глави ЦРУ полягала в тому, щоб підтвердити зобов’язання адміністрації Байдена стосовно обміну розвідувальною інформацією задля допомоги України у захисті від російської агресії.

Газета з посиланням на джерела зазначає, що у приватному порядку військове командування в Києві висловило Бернсу упевненість у своїх цілях повернути значну частину території до осені; перемістити артилерію та ракетні системи ближче до лінії розмежування з контрольованим Росією Кримом; просуватися далі на схід України та вже після цього розпочати переговори з Москвою.

«Росія вестиме переговори лише тоді, коли відчуватиме загрозу», - цитує видання одного з офіційних представників української сторони.

У публікації вказується, що ЗСУ зазнали значних втрат, адже вони змушені долати щільні мінні загородження та добре укріплені райони. Складна місцевість зробила українські війська уразливими для російських авіаударів і ракетних атак. Зеленський визнав, що контрнаступ іде «повільніше, ніж хотілося б», а офіційні особи підтвердили знищення кількох танків Leopard 2 і бойових машин Bradly, пише видання.

Читайте також: США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги

Однак міністр оборони України Олексій Резніков заперечив скептикам, заявивши, що «головна подія» ще попереду. Своєю чергою головнокомандувач Валерій Залужний закликав до терпіння, заявивши, що наступ ведеться старанно, наскільки це можливо.

Військові аналітики зауважують, що мета України примусити РФ до переговорів є амбітною, враховуючи потужну оборону Росії, однак не виключають, що це може статися.

Як повідомляв Укрінформ, Бернс у травня відвідав Китай для переговорів, аби підтримати зусилля Вашингтона, спрямовані на посиленні зв’язків з Пекіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-