Верховна Рада стала членом Парламентської асамблеї Франкофонії – Корнієнко

Верховна Рада стала членом Парламентської асамблеї Франкофонії – Корнієнко

Укрінформ
Верховна Рада України стала членом Парламентської асамблеї франкомовних країн.

Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час форуму «Бачення України: реформування та відновлення соціально-гуманітарний сфери у перспективі 2030 року», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми стали членом асамблеї франкофонів, що є дуже серйозною франко-мовною спільнотою», - сказав він.

Корнієнко поінформував, що делегація ВР запрошена до участі у Парламентській асамблеї Франкофонії, що відбудеться цього літа.

«Під час робочого візиту будемо брати вже участь у процесах щодо розвитку французької мови, яка теж є однією з робочих мов Євросоюзу та дуже там популярна», - зазначив перший він.

Читайте також: Написи російською на прескартах НСЖУ замінять на франкомовні

Перший віцеспікер українського парламенту констатував, що, на жаль, українська мова найближчі 20 років в Євросоюзі не буде така популярна, «але ми виправимо цю ситуацію, я сподіваюсь», тому, за його словами, якийсь час потрібно буде користуватися міжнародними мовами, і англійською, і французькою.

Як повідомляв Укрніформ, 28 червня Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт "Про застосування англійської мови в Україні" (№9432). Глава Української держави пропонує Верховній Раді офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-