Зеленський пропонує Раді зробити англійську однією з мов міжнародного спілкування в Україні

Зеленський пропонує Раді зробити англійську однією з мов міжнародного спілкування в Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Відповідний законопроєкт №9432 "Про застосування англійської мови в Україні" 28 червня зареєстрований у парламенті, передає Укрінформ.

Так, проєктом закону передбачається офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначити категорії посад, кандидати на зайняття яких зобовʼязані володіти англійською мовою, унормувати особливості застосування англійської мови в роботі органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоровʼя тощо.

Читайте також: Зеленський: Є всі підстави для політичного запрошення України до НАТО у Вільнюсі

Окрім того, документом пропонується внести зміни до законодавчих актів з метою приведення їх норм у відповідність із його положеннями.

Як повідомлялося, 17 червня Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що уряд готує проєкт закону, який закріпить англійську як мову міжнародного спілкування, а також напрацьовують рішення, що зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-