Зеленський: Якщо хтось загрожує народу Європи, треба заступитися за цей народ

Зеленський: Якщо хтось загрожує народу Європи, треба заступитися за цей народ

Укрінформ
Позиція України абсолютно чітка: будь-яка спроба шантажувати Європу має сприйматися однаково всією Європою, а якщо хтось десь загрожуватиме народу Європи, треба вступитися за цей народ і ліквідувати загрозу.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на засіданні Європейської ради, повідомляється на сайті глави держави.

"Позиція України абсолютно чітка: будь-яка спроба шантажувати Європу, будь-яка спроба щось утнути проти Європи має сприйматися однаково всією Європою. Якщо хтось десь загрожуватиме тому чи іншому народу Європи, то це абсолютно природно – вступитися за цей народ і ліквідувати загрозу", - сказав Президент.

Він висловив вдячність усім, хто допомагає Україні в обороні від російської агресії: за кожну надану систему ППО, за європейську ініціативу щодо мільйона снарядів для України, за танкову коаліцію та за всі оборонні пакети, які були надані нашій державі. "Це все – справді історична співпраця для захисту Європи", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський виступив на засіданні Європейської ради

Окремо він висловив вдячність Литві та Польщі, запевнивши, що Україна не дозволить Росії чи її терористичним групам навіть пробувати ламати з території Білорусі безпеку литовського та польського народів. "Для України безпека партнерів – це й наша безпека", - сказав Президент.

У цьому контексті він нагадав, що 28 червня з візитом в Україні були президенти Литви та Польщі, під час зустрічі сторони обмінялися оцінками ситуації на території Білорусі та наявних викликів.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський зустрівся 28 червня у Києві з президентами Польщі та Литви.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-