Грета Тунберг приїхала до Києва

Грета Тунберг приїхала до Києва

Фото
Укрінформ
Шведська екоактивістка Грета Тунберг заявила, що світ та міжнародна спільнота мають притягнути Росію до відповідальності за її злочини.

Про це вона сказала на брифінгу в Офісі Президента за підсумками зустрічі Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків російської війни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам треба розставити крапки над і. Небезпеки, загрози війни, страждання людей, екоцид - це все дуже пов'язано. Ніхто з нас не повинен залишати без уваги те, що зараз відбувається в Україні, ті злочини, які скоїла Росія тут. Дуже сподіваюся, що ми зможемо зібрати оцінки цього від органів влади, екологічних організацій, щоб визначити шкоду довкіллю України. Ми маємо притягнути Росію до відповідальності за її злочини, а Україна повинна мати можливість сталого відновлення", - сказала Тунберг.

Вона зауважила, що на її думку, реакція світу на екоцид в Україні не була достатньою. "Я не думаю, що реакція достатня. Ми повинні голосніше говорити про це", - сказала Тунберг.

Вона додала, що екоцид, який Росія чинить на території України, - лише один приклад злочинів, які РФ здійснює в нашій країні.

Читайте також: Грета Тунберг взяла участь у мітингу проти екоциду в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни та шведською екоактивісткою Гретою Тунберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-