Нетаньягу розглядає можливість візиту в Україну - посол

Нетаньягу розглядає можливість візиту в Україну - посол

Укрінформ
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу перебуває на ранній стадії планування візиту в Україну.

Про це заявив у середу посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, предає Укрінформ з посиланням на The Jerusalem Post.

Зазначається, що Корнійчук обговорив це питання з офісом прем'єр-міністра напередодні і з'ясував, що вони готові розглянути можливість візиту до Києва.

За його словами, Нетаньягу "переглядає питання, пов'язані з Росією" після спроби державного перевороту на вихідних.

Посол зазначає, що поїздка перебуває на попередній стадії планування, і її дата ще не визначена.

Водночас в офісі ізраїльського прем'єр-міністра заявили, що жодного рішення ще не ухвалено.

Читайте також: Нетаньягу пояснив позицію Ізраїлю щодо військової допомоги Україні

"Я сказав їм, що найшвидший шлях для Нетаньягу потрапити до Білого дому - через Київ. Запрошення лежить на столі, його вже кілька разів передавали, і я сподіваюся, що воно буде прийняте, і ми побачимо пана Нетаньягу в Києві", - сказав Корнійчук.

У той же час Міністерство закордонних справ Ізраїлю вперше публічно рекомендувало Нетаньягу зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це у вівторок на засіданні підкомітету з питань зовнішньої політики комітету Кнесету із закордонних справ і оборони заявив керівник відділу Євразії МЗС Ізраїлю Юваль Фукс.

Підкомітет був скликаний для обговорення позиції Ізраїлю щодо українсько-російської війни після того, як Корнійчук різко розкритикував бездіяльність Ізраїлю в наданні військової допомоги Україні.

Голова підкомітету депутат Кнесету Гедеон Саар висловив необхідність того, щоб Ізраїль відігравав більш помітну, активну роль у наданні допомоги Україні.

"Питання війни в Україні залишається проблемою номер один для світу, міжнародної спільноти та міжнародної громадської думки. В очах західного світу Ізраїль залишається на узбіччі цього конфлікту. Існує потреба в оновленій оцінці ізраїльської політики щодо війни в Україні", - сказав Саар.

Він заявив про необхідність візиту Прем'єр-міністра Нетаньягу до Києва, підкреслив важливість виконання всіх відкладених домовленостей з Україною та застеріг щодо російсько-іранського партнерства, як загрози для Ізраїлю.

Представники влади Ізраїлю публічно нарікають, що російсько-іранське партнерство стало загрозою для їхньої країни.

«Захід продовжує підвищувати рівень допомоги, а ми залишаємося у тій же свідомості першого дня війни. Це серйозна помилка. Ізраїль повинен терміново прокинутися і змінити свою політику щодо російсько-української війни», – сказав депутат та голова Парламентської асоціації дружби Ізраїль-Україна Зеев Елькін.

Як повідомляв Укрінформ, посольство України в Державі Ізраїль закликало ізраїльський уряд змінити свою позицію щодо РФ та підтримати Україну оборонними засобами у боротьбі з агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-