Нетаньягу пояснив позицію Ізраїлю щодо військової допомоги Україні

Нетаньягу пояснив позицію Ізраїлю щодо військової допомоги Україні

Укрінформ
Голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пояснив, якого підходу має намір дотримуватися його уряд у питаннях надання військової допомоги Києву через повномасштабне російське вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю The Jerusalem Post.

"Я вважаю, що Ізраїль перебуває в особливій ситуації, яка відрізняється від, скажімо, Польщі, Німеччини, Франції чи будь-якої із західних країн, які допомагають Україні. Ми маємо близький військовий кордон з Росією. Наші пілоти літають поруч з російськими в небі Сирії. І я вважаю, що важливо, щоб ми зберегли нашу свободу дій проти спроб Ірану отримати військові можливості на півночі Ізраїлю", - сказав він.

За словами Нетаньягу, Ізраїль також стурбований тим, що будь-які системи, надані Україні, будуть використані проти них, оскільки можуть потрапити до Ірану.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Зеленська звернулася до ізраїльських епідеміологів із запитом про допомогу

"Колись у майбутньому ми, можливо, зможемо допомогти покласти край цьому конфлікту. Я не впевнений, що це станеться. Це може бути цілком гіпотетично, але це може статися", - додав Нетаньягу.

Він зазначив, що збалансований спосіб, яким діє Ізраїль, правильний. "Ви повинні бути дуже розсудливими в міжнародних справах. Є співчуття, є допомога, що стосується цивільної оборони. Але я вважаю, що ми повинні ретельно провести межу, щоб люди зрозуміли", - зазначив він.

Читайте також: Дипломатія не змогла зупинити Тегеран у розвитку ядерного потенціалу – Нетаньягу

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на спільній пресконференції з канцлером Олафом Шольцом після їх переговорів у Берліні 16 березня заявив, що Ізраїль надає Україні таку допомогу, яку може собі дозволити з урахуванням непростих відносин з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-