Україна за допомогою Португалії хоче донести правду про агресію РФ до країн Латинської Америки

Україна за допомогою Португалії хоче донести правду про агресію РФ до країн Латинської Америки

Укрінформ
Україна зацікавлена у допомозі Португалії в донесенні до бразильських та інших латиноамериканських партнерів об’єктивної інформації про наслідки повномасштабного вторгнення РФ та його глобальний дестабілізуючий вплив.

Про це йшлося під час відеоконференції заступника міністра закордонних справ Андрія Мельника із державним секретарем із закордонних справ та співробітництва МЗС Португалії Франсішку Андре, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Головною метою онлайн-зустрічі було вироблення спільного бачення у взаємодії України та Португалії задля посилення зв’язків із державами Латинської Америки та Карибського басейну.

«З огляду на тісні історичні, культурні та мовні зв’язки Португалії із Бразилією - найбільшою і найвпливовішою країною на континенті - заступник глави МЗС Андрій Мельник висловив особливу зацікавленість у використанні наявних у Лісабона можливостей задля донесення до бразильських та інших латиноамериканських партнерів об’єктивної інформації про наслідки повномасштабного вторгнення РФ та його глобальний дестабілізуючий вплив», - поінформували в зовнішньополітичному відомстві.

Держсекретар Франсішку Андре запевнив у готовності Португалії й надалі активно сприяти у розширенні та пожвавленні контактів України з державами Латинської Америки та Карибського басейну, насамперед із Бразилією, зокрема шляхом проведення низки спільних заходів у регіоні.

Читайте також: Португалія надасть Україні безпілотники - ЗМІ

Сторони домовилися продовжувати започатковану тісну комунікацію та координацію щодо латиноамериканської проблематики на регулярній основі.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 20 червня підписав указ про призначення Андрія Мельника послом України в Бразилії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-