Польща робить усе можливе для уникнення катастрофи на ЗАЕС - Моравецький

Польща робить усе можливе для уникнення катастрофи на ЗАЕС - Моравецький

Укрінформ
Уряд Польщі і президент РП Анджей Дуда роблять усе можливе, аби утримати Росію від будь-яких небезпечних дій, пов’язаних із Запорізькою АЕС.

Про це під час пресконференції у вівторок заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, відповідаючи на запитання про повідомлення у ЗМІ щодо замінування росіянами Запорізької АЕС, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми разом з президентом Анджеєм Дудою робимо все, щоб збудувати міжнародну коаліцію, аби здійснювати, наскільки це можливо, відповідні пропозиції, дії і тиск на Російську Федерацію, щоб вона утримувалася від будь-якої небезпечної діяльності, пов’язаної з цією АЕС», - заявив Моравецький.

Читайте також: Світ приділяє недостатньо уваги ситуації на ЗАЕС - Зеленський

За його словами, він говорив нещодавно на цю тему з президентом Франції Емманюелем Макроном та іншими європейськими лідерами. Він підкреслив, що замінування ЗАЕС є «величезною загрозою», насамперед для України, але й також і для інших регіонів.

За його словами, у цьому контексті дуже важливими є дії МАГАТЕ, яке співпрацює також з росіянами. За його словами, у цій справі велике значення має міжнародний тиск, зокрема з боку ООН.

Читайте також: Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний - Енергоатом

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія розглядає сценарій влаштування терористичного акту на Запорізькій АЕС і все підготувала для цього.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що російські війська розмістили техніку з вибухівкою біля 4 із 6 енергоблоків ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-