Лубінець закликав міжнародну спільноту вжити дієвих кроків для виведення росіян із ЗАЕС

Лубінець закликав міжнародну спільноту вжити дієвих кроків для виведення росіян із ЗАЕС

Укрінформ
Військовослужбовці РФ мають покинути Запорізьку АЕС і територію України.

Про це у Телеграмі написав уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

“Закликаю міжнародну спільноту вдатися до дієвих кроків щодо виведення російських військових і техніки з ядерного об'єкта. Росіяни мають покинути ЗАЕС і територію України”, - наголосив він.

Лубінець зазначив, що раніше залишені без уваги заклики до міжнародних партнерів про терористичні наміри РФ стали сигналом безкарності для країни-агресора — РФ, і росіяни продовжують погрожувати Європі та всьому світу ядерною загрозою.

Читайте також: МЗС України закликає G7 і Євросоюз не допустити ядерного інциденту на ЗАЕС

За його словами, українська розвідка отримала інформацію про серйозність терористичних намірів РФ щодо ядерної провокації на ЗАЕС – найбільшій у Європі атомній станції.

Омбудсмен заявив, що ця загроза – не локальна проблема.

“У разі летальних наслідків у зоні ураження можуть опинитися не тільки українські землі. Зона радіаційного забруднення може поширитися на Румунію, Болгарію, країни Центральної Європи, північної частини Близького Сходу, зокрема майже всю територію Туреччини. І наслідки ймовірної аварії в центрі Європи відчує не одне покоління людства”, - констатував уповноважений ВР з прав людини.

Читайте також: Сьогодні Радбез ООН обговорить наслідки підриву Каховської греблі та загрозу теракту на ЗАЕС

Як повідомлялося, 20 червня керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що росіяни замінували охолоджувач на Запорізькій АЕС, і якщо його буде виведено із ладу, то існує значна імовірність того, що будуть великі проблеми.

22 червня Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що РФ розглядає сценарій влаштування теракту на Запорізькій атомній електростанції та все підготувала для цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-