У ЄС переконані у необхідності посилення тиску на Росію

У ЄС переконані у необхідності посилення тиску на Росію

Укрінформ
Європейський Союз має посилювати тиск на Росію через розв’язану нею війну проти України.

Про це сьогодні у Стокгольмі перед початком зустрічі європейських урядовців заявила міністр із європейських справ головуючої в ЄС Швеції Джессіка Росвалл, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, вона нагадала, що вчора, 21 червня, посли країн ЄС погодили 11-й пакет санкцій, який спрямований головне проти спроб обходу обмежувальних заходів ЄС.

«Важливо, щоб ми підтримували цей тиск на Росію, що було дуже важливим пріоритетом для Шведського головування в ЄС», - наголосила Росвалл.

Вона також нагадала, що Рада міністрів ЄС із загальних справ, яка відбувається у Стокгольмі, розгляне питання щодо майбутнього ЄС, зокрема з урахуванням його подальшого розширення, та заслухає усну доповідь Європейської комісії щодо прогресу у реформах трьох країн-кандидатів - України, Молдови й Грузії.

«Сьогодні я запросила колег для обговорення майбутнього ЄС, як підготуватися до майбутнього розширення та до майбутніх викликів. Дуже важливо розпочати таке обговорення. Ми також отримаємо усну оновлену інформацію від Європейської комісії щодо прогресу реформ, коли йдеться про Україну, Молдову і Грузію… Ми маємо намір послухати, як далеко ці країни просунулися у реформах, які Швеція підтримує всіма шляхами», - сказала шведський міністр.

Читайте також: Якщо Путін застосує ядерну зброю, санкції для Росії мають стати пекельними - Данілов

Як повідомлялося, Єврокомісія 22 червня під час неформального засідання Ради ЄС із загальних справ у Стокгольмі оголосить попередні усні висновки щодо виконання рекомендацій Єврокомісії, які були надані Україні, а також Молдові та Грузії, у зв’язку із їх заявкою на членство в ЄС. Як очікується, доповідь представить Єврокомісар з питань розширення Олівер Варгеї.

У відповідь на заявку України, Молдови і Грузії щодо набуття членства в ЄС, Єврокомісія оприлюднила свої рекомендації для кожної з країн для прискорення внутрішніх реформ. Зокрема, Україна отримала 7 рекомендацій. Прогрес України, а також Молдови і Грузії у виконанні оголошених рекомендацій, буде оцінений у щорічній доповіді з питань розширення, яку Єврокомісія оприлюднить восени поточного року.

Україна розраховує отримати рішення ЄС щодо початку міжурядових переговорів щодо членства в ЄС до кінця поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-