Перша реакція світу на підрив Росією Каховської ГЕС мала бути рішучою і однозначною – Чалий

Перша реакція світу на підрив Росією Каховської ГЕС мала бути рішучою і однозначною – Чалий

Ексклюзив
Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України Валерій Чалий був здивований млявою реакцією світу на підрив росіянами греблі Каховської ГЕС, оскільки вважає, що самого факту захоплення Росією техногенно небезпечного об'єкта і закладення туди вибухівки вже достатньо, щоб бити на сполох у світі.

Про це дипломат сказав у інтерв’ю Укрінформу.

«Відверто кажучи, я був здивований реакцією світу на підрив Каховської ГЕС і тим, як це обговорювалося на Радбезі ООН. У моєму розумінні, самого факту захоплення Росією техногенно небезпечного об'єкта і закладення туди вибухівки, що було підтверджено ще минулого року, вже достатньо, щоб бити у всі набати у світі. Натомість ми побачили дуже дивне обмірковування, яким чином була зруйнована гребля», - зауважив Чалий.

За словами дипломата, його здивувало, що більше уваги було приділено тому, як це відбулось, а не тому факту, що Росія як окупант повністю відповідає і за цю катастрофу, і за екологічні наслідки, і за все інше.

Читайте також: В ООН не пояснили, чому Росія не допускає гуманітарні місії на окуповані території

На думку Чалого, які б докази російського злочину на Каховській ГЕС не збиралися, перша реакція світу має бути рішучою і однозначною.

«Якщо, скажімо, грабіжник на вулиці вбиває людину, ми ж не починаємо розслідувати, чи вона його не спровокувала, чи були раніше між ними якісь стосунки. Це можливо, але колись пізніше. А найперше – ми маємо закрити його в СІЗО, щоб він не скоював подальших злочинів, правильно? То чому ж у міжнародних відносинах усі почали робити інакше? Я вам скажу: тому що в них дуже багато лицемірства, порушень правил і мало лідерства», - констатував Надзвичайний і Повноважний Посол України.

Як повідомлялося, вночі 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Дамба зруйнована повністю та відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-