Директор НАБУ пояснив, чому ризиковано позбавляти Коломойського громадянства

Директор НАБУ пояснив, чому ризиковано позбавляти Коломойського громадянства

Ексклюзив
Укрінформ
Позбавлення українського громадянства олігарха Ігоря Коломойського, у разі оголошення йому підозри, створить ризики для слідства при виїзді його за кордон.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос в інтерв’ю Укрінформу.

“Якщо він перебуває на території України і вчинив тут злочин, то має відповідати за нашими законами. Позбавлення громадянства створить нам ризики у тому випадку, коли він виїде за кордон і потрібно буде вимагати його екстрадиції для притягнення до відповідальності”, - сказав директор бюро, відповідаючи на запитання, чи вплине позбавлення громадянства Коломойського на притягнення його до відповідальності у разі оголошення підозри.

Читайте також: Мерія Дніпра відсудила аеропорт у Коломойського – Філатов

Кривонос також повідомив, що слідство у справі про заволодіння майном і коштами компанії "Укрнафта" чекає на проведення економічної експертизи, а потім буде вирішуватися питання, як “рухаємося далі з колом підозрюваних, завданими збитками і всім, що з цим пов’язано”.

“Ми наші підозри не анонсуємо, але активно працюємо”, - зазначив директор НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня минулого року Коломойський приходив на допит до НАБУ.

Перед цим прокурори САП та детективи НАБУ оголосили підозри щодо фінансових махінацій ексглаві правління компанії “Укрнафта” та сімом топменеджерам.

Коломойський є співвласником “Укрнафти”.

Читайте також: Привласнення ₴600 мільйонів Укртатнафти: СБУ викрила бізнес-партнера Коломойського

18 вересня 2022 року ЗМІ повідомляли, що детективи НАБУ провели обшук у Коломойського за місцем його проживання на курорті Буковель.

Минулого року у ЗМІ з'явилася інформація, що президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства олігарха Ігоря Коломойського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-