Єврокомісія 22 червня оголосить усні висновки щодо прогресу України на шляху до ЄС

Єврокомісія 22 червня оголосить усні висновки щодо прогресу України на шляху до ЄС

Укрінформ
Європейська комісія на неформальному засіданні Ради ЄС із загальних справ у Стокгольмі 22 червня оголосить попередні усні висновки щодо виконання рекомендацій Єврокомісії, наданих Україні, а також Молдові та Грузії.

Про це заявила речниця Єврокомісії з питань сусідства, розширення та міжнародного партнерства Ана Пісонеро на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Єврокомісія має намір представити Раді ЄС усну доповідь щодо стану справ завтра. Це відбудеться під час неформальної Ради міністрів ЄС із загальних справ у Стокгольмі. Це буде доповідь щодо стану та прогресу Молдови, Грузії й України відповідно до пріоритетів, визначених Європейською комісією у її висновку з приводу заявок цих країн на вступ до ЄС», - сказала речниця Єврокомісії.

Відповідаючи на запитання про попередні висновки такої доповіді, Пісонеро згадала сьогоднішню промову президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн на Конференції з відновлення України у Лондоні, в якій та відзначила досягнутий Україною прогрес у сферах правової та судової реформи, у боротьбі з корупцією, а також ухваленні нового законодавства у сфері медіа та захисту прав меншин.

Очікується, що завтра по обіді у Стокгольмі відбудеться пресконференція за підсумками неформальної Ради ЄС.

Читайте також: Шмигаль заявляє, що Україна йде за графіком у виконанні завдань щодо членства в ЄС

Як повідомлялося, у відповідь на заявку України, Молдови і Грузії щодо набуття членства в ЄС Єврокомісія оприлюднила рекомендації для кожної з країн для прискорення внутрішніх реформ. Зокрема, Україна отримала 7 рекомендацій. Попередні підсумки щодо їх виконання буде підбито під час усної доповіді Єврокомісії.

Прогрес України, Молдови і Грузії у виконанні рекомендацій буде оцінений у щорічній доповіді з питань розширення, яку Єврокомісія оприлюднить восени.

Україна розраховує отримати рішення ЄС щодо початку міжурядових переговорів щодо членства в ЄС до кінця нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-