Шмигаль заявляє, що Україна йде за графіком у виконанні завдань щодо членства в ЄС

Шмигаль заявляє, що Україна йде за графіком у виконанні завдань щодо членства в ЄС

Укрінформ
Україна швидко виконує завдання, які необхідні для набуття членства у Європейському Союзу.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час виступу на Конференції з питань відновлення України, що проходить у Лондоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Дванадцять місяців тому Україна отримала статус кандидата у члени Європейського Союзу. У нас є амбітна мета - швидко стати членом ЄС. Ми вже йдемо за графіком, і навіть попереду. Ми змінюємо нашу країну. Ми швидко переймаємо європейські практики та законодавство, інтегруємо нашу країну у європейські ринки. Європейська інтеграція є комплексом наших реформ і наших змін, включаючи проєкти з відновлення України», - сказав Шмигаль.

При цьому вже 16 місяців триває розв’язана Росією війна. Та країна-агресор, за його словами, не досягла поставленої перед собою мети.

Читайте також: Місце України в Євросоюзі та НАТО - ексглава МЗС Німеччини

«Україна витримала, завдяки героїзму своєї армії, завдяки хоробрості українського народу, завдяки лідерству, завдяки єдності, а також проукраїнській коаліції та підтримці міжнародних партнерів», - додав очільник уряду.

Глави держав та урядів Євросоюзу 23 червня 2022 року ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Президент Володимир Зеленський 28 лютого минулого року підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна конференція з відновлення України дасть змогу скоординувати зусилля уряду України, Європейської комісії та інших міжнародних партнерів зі швидкого відновлення України, яке має розпочатися ще до завершення війни.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-