Настав час для відкриття переговорів про членство України в ЄС – Зеленський

Настав час для відкриття переговорів про членство України в ЄС – Зеленський

Відео
Укрінформ
Уже настав час для позитивного рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільного брифінгу з главою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже давно настав час, щоб прибрати штучну політичну невизначеність у відносинах між Україною та Євросоюзом. Настав час для позитивного рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Євросоюзі. Наші цінності – безпека. Наш добробут – мир на континенті. Усе це може реалізуватися для Європи на 100% лише разом з Україною", – сказав Зеленський.

Читайте також: ЄС готовий надати Україні мільйон снарядів для артилерії – Зеленський

У цьому контексті він наголосив, що розраховує на те, що в червні буде представлено позитивну проміжну оцінку Єврокомісії щодо прогресу України на шляху євроінтеграції.

Джерело: ОП

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 28 лютого 2022 року підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. 23 червня минулого року глави держав та урядів Євросоюзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Тоді ж Європейська Комісія надала сім рекомендацій, виконання яких необхідне для подальшої євроінтеграції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-