ЄС готовий надати Україні мільйон снарядів для артилерії – Зеленський

ЄС готовий надати Україні мільйон снарядів для артилерії – Зеленський

Укрінформ
Європейський Союз готовий надати Україні один мільйон снарядів для артилерії. 

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільного брифінгу з главою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна щодня демонструє ефективність нашого захисту проти російської агресії. Кожна збита ракета терористів, кожен успіх наших воїнів у відбитті російських штурмів – це докази того, що ми можемо перемогти цього агресора", – сказав глава Української держави.

Читайте також: ЄС остаточно схвалив виділення €1 мільярда на боєприпаси для України

Водночас він наголосив на важливості пропорційності можливостей України тим можливостям, які має російська федерація. "У цьому контексті сьогодні подякував Урсулі за готовність Євросоюзу надати Україні вкрай необхідні боєприпаси, один мільйон снарядів для артилерії", – додав Президент України.

Зеленський поінформував, що під час розмови з президенткою Єврокомісії обговорювалося серед іншого питання швидкості закупівлі та постачання цих боєприпасів, адже, за його словами, на полі бою вже є в них потреба.

Читайте також: Пентагон розкрив вміст нового пакета допомоги для України

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу 5 травня остаточно схвалила виділення 1 млрд євро в межах Європейського фонду миру на закупівлю боєприпасів і ракет для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-