Німеччина надасть Україні ще €381 мільйон гуманітарної допомоги

Німеччина надасть Україні ще €381 мільйон гуманітарної допомоги

Укрінформ
Уряд Німеччини надасть Україні додатково €381 мільйон на гуманітарну допомогу в 2023 році.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час відкриття міжнародної конференції з відновлення України у середу у Лондоні. 

"Ми приїхали сьогодні сюди, аби підкреслити, що уряд Німеччини активізує зусилля для відновлення України. Це відновлення починається з гуманітарної підтримки. Німеччина надасть Україні додатково €381 мільйон на гуманітарну допомогу в 2023 році", - сказала Бербок.

За словами Бербок, ця допомога спрямовуватиметься "на все" – "від генераторів до продуктів харчування та наметів". Також німецька сторона продовжить допомогу з гуманітарного розмінування територій.

Читайте також: Шмигаль назвав кроки для залучення заморожених активів РФ на відбудову України

Глава МЗС зазначила, що з початку російської війни Німеччина надала Україні 16,8 млрд євро підтримки, включно з військовою допомогою.

Вона додала, що поруч з федеральним урядом свою роль у відбудові України бачать і багато німецьких компаній, які продовжують працювати в Україні.

Очільниця німецького зовнішньополітичного відомства висловила переконання, що "потрібно й надалі пов'язувати відновлення України з процесом вступу в ЄС.

Читайте також: Глава МЗС Британії: Треба планувати негайне відновлення України, щойно закінчиться війна

"Наша мета – допомогти відновити Україну, яка стане сумісною з ЄС. Ми готові підтримувати Україну в її реформаторських зусиллях на шляху до членства. Саме тому процесу вступу України в ЄС буде відведено особливе місце на конференції "Відновлення", яка відбудеться наступного року в Німеччині, щоб зробити відновлення справді європейською справою", - додала Бербок.

Як повідомляв Укрінформ, у Лондоні 21-22 червня проходить міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference). Захід є продовженням щорічних Конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-