Парламент Словаччини визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Словаччини визнав Голодомор геноцидом українського народу

Укрінформ
Парламент Словаччини визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом проти українського народу. 

Президент України Володимир Зеленський подякував парламенту Словаччини, передає Укрінформ з посиланням на Твіттер глави держави. 

«Вдячний парламенту Словаччини за визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу. Своєчасне рішення, вагомий внесок у відновлення історичної справедливості та вшанування мільйонів невинних жертв», - наголосив глава держави.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також подякував Словаччині за визнання Голодомору геноцидом українського народу.

«Словаччина приєднується до все більшої кількості країн, які визнають Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Цей акт історичної справедливості служить яскравим нагадуванням про нашу відповідальність за те, щоб кривдники не діяли безкарно. Дякую, Словаччино!», - зазначив Кулеба у Твіттері.

Читайте також: Парламент Британії визнав Голодомор геноцидом українського народу

Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець також привітав ухвалену парламентом Словаччини резолюцію щодо визнання Голодомору в Україні в 1932-1933 роках геноцидом українського народу, внаслідок якого загинули мільйони безневинних дітей, жінок і чоловіків.

«Автори резолюції наголошують, що в контексті нинішньої війни проти України, в якій Росія хоче знову фізично ліквідувати українців як націю, необхідно чітко вказати на минулі дії Росії та зробити все можливе, щоб подібне ніколи не повторилося ані в Україні, ані в будь-якій іншій державі світу. Вдячний словацьким депутатам за утвердження правди», - зазначив він у Телеграмі.

Лубінець вважає, що це рішення - важливе для кожного українця. Омбудсман висловив переконання, що покарання за всі минулі та нинішні злочини Росії – неминуче.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня Президент Володимир Зеленський подякував Люксембургу за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Фото: Дмитро Кулеба, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-