Зеленський подякував Люксембургу за визнання Голодомору геноцидом

Зеленський подякував Люксембургу за визнання Голодомору геноцидом

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Люксембургу за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це глава держави написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Палата депутатів Люксембургу визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Вдячний Люксембургу за це історичне голосування. Світ ніколи не змириться зі злочинами кремлівського режиму – ні минулими, ні сучасними!", - наголосив Зеленський.

Своєю чергою заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк у Фейсбуці подякувала парламенту Великого Герцогства Люксембург за визнання Голодомору геноцидом.

За її словами, це на ще один крок наближає відновлення історичної справедливості для українського народу.

Читайте також: Парламент Британії визнав Голодомор геноцидом українського народу

«Ми також звертаємося до Палати депутатів Люксембургу надати чітку оцінку новітнім злочинам росії - визнати РФ державою-терористом», - додала заступниця Голови ВР.

Водночас вона подякувала Люксембургу за надання гуманітарної допомоги Україні на 90 мільйонів євро і прийом понад п’яти тисяч вимушених українських переселенців.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Палата депутатів Люксембургу ухвалила резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-