У ПАРЄ хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв російської агресії проти України

У ПАРЄ хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв російської агресії проти України

Фото
Укрінформ
На сесії ПАРЄ в Страсбурзі хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв агресії Росії проти України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У той час, коли ми зустрічаємося тут, у мирному Страсбурзі, українські військові ведуть бойові дії з російськими силами, які вторглись у країну, задля відновлення національного суверенітету та територіальної цілісності України. Тим часом політичне та військове керівництво Росії продовжує терористичні атаки на українські міста, села та життєво важливу інфраструктуру, не відмовляючись від свого незаконного злочинного вторгнення в сусідню країну», - сказав президент ПАРЄ Тіні Кокс.

Читайте також: На засіданні Бюро ПАРЄ ухвалили декларацію щодо результатів саміту Ради Європи в Рейк’явіку

Він наголосив, що від початку загарбницької війни Росії мільйони громадян України, переважно жінки та діти, були змушені залишити свої домівки, шукаючи притулку в інших країнах, у т.ч. в ЄС.

«Сьогодні, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію сексуального насильства під час конфлікту, ми висловлюємо жаль за жертвами сексуального насильства в Україні, як і за всіма жертвами цієї жорстокої незаконної війни, яка не повинна була починатися і має закінчитися якнайшвидше. Щоб засвідчити наше співчуття всім постраждалим і продемонструвати нашу непохитну підтримку та солідарність громадянам та державі Україна, включно з представниками у цій залі, я прошу вшанувати їх хвилиною мовчання», - сказав Кокс.

Після цього президент ПАРЄ оголосив порядок денний. Також затверджено дати проведення термінових дебатів. Зокрема, термінові дебати щодо політичних наслідків агресії Росії проти України відбудуться в четвер.

Читайте також: ПАРЄ розгляне резолюцію про недопуск спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаду

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі розпочалася літня сесія ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-