На засіданні Бюро ПАРЄ ухвалили декларацію щодо результатів саміту Ради Європи в Рейк’явіку

На засіданні Бюро ПАРЄ ухвалили декларацію щодо результатів саміту Ради Європи в Рейк’явіку

Укрінформ
На засіданні Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалили декларацію щодо результатів нещодавнього саміту Ради Європи в Рейк’явіку.

Про це заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу", член української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ухвалили декларацію щодо результатів нещодавнього саміту Ради Європи в Рейк’явіку», - поінформувала вона.

Читайте також: Президент ПАРЄ: Україні самій вирішувати, коли проводити вибори

За словами народної депутатки, декларація вітає рішення про заснування Реєстру збитків, завданих Україні, а також поновлює запевнення, що ПАРЄ надаватиме підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно.

Окрім того, Кравчук розповіла, що декларація закріплює прагнення ПАРЄ щодо зусиль, спрямованих на притягнення вищого керівництва Російської Федерації до відповідальності, зокрема шляхом створення спеціального трибуналу для засудження злочину агресії проти України.

Вона повідомила, що на засіданні також підтримали пропозицію провести дебати за терміновою процедурою про недопущення російських та білоруських атлетів до участі на Олімпійських іграх.

Читайте також: Президент ПАРЄ планує відвідати Україну

«Комітет ПАРЄ з питань культури, який очолюю, готуватиме відповідну резолюцію на червневу сесію ПАРЄ в Страсбурзі», - додала вона.

Кравчук зауважила, що правовий комітет готуватиме резолюцію щодо 90-ї річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні. За її словами, відповідне подання було схвалено.

Як повідомлялося, у столиці Ісландії 16-17 травня проходив дводенний саміт глав держав і урядів 46 країн-членів Ради Європи. Одним з основних питань порядку денного саміту було створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України.

У підсумковій декларації саміту глави держав та урядів 46 країн-учасниць Ради Європи запевнили у продовженні підтримки України "стільки, скільки буде потрібно", а також підтримали принципи української Формули миру і заявили про необхідність покарання керівництва РФ за злочин агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-