Шмигаль обговорив із прем'єркою Бангладеш глобальні виклики, спричинені агресією Росії

Шмигаль обговорив із прем'єркою Бангладеш глобальні виклики, спричинені агресією Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з прем’єр-міністеркою Бангладеш Шейх Хасіна Вазед глобальні виклики, спричинені російською агресією проти нашої країни.

Це була перша телефонна розмова глав двох урядів, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм очільника українського уряду.

«Обговорили глобальні виклики, спричинені російською агресією проти України. Розповів про воєнні злочини Росії, зокрема нещодавній підрив Каховської ГЕС. Наголосив у розмові, що перемога України є критичною для забезпечення глобальної безпеки», - написав Прем'єр-міністр.

Він закликав долучитися до реалізації формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Прем’єр-міністри обговорили також підтримку важливих українських ініціатив — таких як Grain from Ukraine. Україна залишається одним із гарантів продовольчої безпеки світу, а Бангладеш історично є одним із найбільших імпортерів українського зерна. Шмигаль запросив доєднатися до цієї гуманітарної програми.

«Покладаємося на проактивну позицію Бангладеш у наданні всебічної допомоги нашій державі. Подякував також за підтримку українських ініціатив в ООН. Розраховуємо на подальшу плідну взаємодію між нашими державами», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив із прем'єром Данії наслідки підриву Каховської ГЕС Росією

Як повідомлялося, 15 червня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з Прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо. Тоді глава українського уряду подякував колезі за виділені Бельгією 3,5 млн євро для допомоги в ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС. Сторони обговорили гуманітарні й екологічні наслідки катастрофи та необхідність посилення санкцій проти агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-