Німеччина готується підтримувати Україну в довгостроковій перспективі – Шольц

Німеччина готується підтримувати Україну в довгостроковій перспективі – Шольц

Укрінформ
Німеччина розуміє, що російська війна проти України може затягнутися, і готується всебічно підтримувати Україну в довгостроковій перспективі.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільному з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом брифінгу в Берліні 19 червня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо розуміти, що російська агресивна війна проти України може тривати довго, і ми готуємося до цього. Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде треба. Ми зарезервували необхідні гроші в бюджеті та опікуємося тим, щоби німецька промисловість наростила свої виробничі потужності та можливості з ремонту збройної техніки», - заявив Шольц.

Водночас він повторив, що «НАТО не стане стороною конфлікту».

Зараз, за словами канцлера, найважливішим є сконцентруватися саме на підтримці України в захисті її суверенітету та територіальної цілісності, а щодо перспектив членства України в НАТО, то «Німеччина тримається рішень Бухарестського саміту».

Шольц також зазначив, що обговорив зі Столтенбергом, окрім російської агресії, липневий саміт Альянсу у Вільнюсі, посилення європейської системи ППО, захист критичної інфраструктури в Європі тощо.

Читайте також: Шольц назвав Росію найбільшою загрозою для миру та безпеки

НАТО була й залишається оборонним Альянсом, центральним гарантом безпеки і є «абсолютним пріоритетом для Бундесверу», підкреслив канцлер. Він запевнив, що ФРН багато робить для підвищення обороноздатності НАТО, зокрема, зобов’язується підвищити витрати на оборону до 2% від ВВП.

Як повідомлялося, у ФРН нині тривають масштабні навчання сил ППО НАТО Air Defender 2023, які відвідали окремо Шольц і Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-