В Україні викрили фейк російської пропаганди, ніби Польща «принизила» делегацію ПАР

В Україні викрили фейк російської пропаганди, ніби Польща «принизила» делегацію ПАР

Укрінформ
Повідомлення російських ЗМІ про те, ніби Польща спровокувала дипломатичний скандал, коли не дозволила службі безпеки президента ПАР та журналістам вийти з літака у Варшаві, є брехнею.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

«Брехня: поляки спровокували дипломатичний скандал, коли не дозволили службі безпеки президента ПАР і журналістам вийти з літака у Варшаві. Ця делегація прямувала до Києва з миротворчою місією, тож вчинок Польщі – приниження. Про це пишуть російські ЗМІ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що насправді члени делегації порушили правила вʼїзду до Польщі – вони мали зброю, на провезення якої не було дозволу.

Читайте також: Дуда розповів президентам трьох африканських країн про агресію РФ

«У Прикордонній службі Польщі заявили, що членам делегації дозволили залишити літак, але вони вирішили залишитися на борту», - заявили у Центрі стратегічних комунікацій.

Урядовий Уповноважений з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин зазначив, що якби делегація мала всі дозволи, не було б жодних проблем.

Як повідомлялося, президент Південної Африки Сиріл Рамафоса заявив, що влада країни обговорює участь глави РФ Володимира Путіна в саміті БРІКС у серпні попри те, що ПАР зобов'язана заарештувати його за ордером Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-