Пісторіус відкинув ідею «ненасильницького» опору України: Скажіть про це людям у Бучі

Пісторіус відкинув ідею «ненасильницького» опору України: Скажіть про це людям у Бучі

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус відкинув ідею "ненасильницького" спротиву як альтернативного способу боротьби українців з агресією РФ.

Про це він заявив на екуменічному церковному з'їзді в місті Оснабрюк, відповідаючи на висловлювання єпископського вікарія католицької Оснабрюкської єпархії Тео Пауля про те, що Україна може чинити опір "ненасильницьки", передає Укрінформ з посиланням на DW.

Зокрема, вікарій висловив думку, що після початку повномасштабної агресії Москви "занадто багато людей перейнялися логікою війни", яка вже "заподіяла нам стільки зла в минулому". "Є й інші шляхи", - заявив священнослужитель.

"Скажіть про це людям у Бучі, - відповів Пісторіус, - Я не можу говорити їм про ненасильницький опір, у мене на очі навертаються сльози люті".

За словами міністра оборони Німеччини, припинення постачання зброї Києву означало б швидкий кінець війни, "але це був би також і кінець для України". Водночас Пісторіус сказав, що в перспективі підтримує ідею миру, однак яким шляхом до нього прийти, має вирішувати Україна.

Своєю чергою єпископ протестантської церкви в Ганновері Ральф Майстер, який виступав на цьому самому з'їзді, зазначив: його особистий досвід поїздки в Україну під час війни показує, що українцям потрібно допомогти "тією мірою, якою це необхідно для самооборони", і що наразі - не найкращий для закликів до примирення.

Читайте також: Зеленський: Путін має бути дипломатично ізольованим, світ має показати, що він агресор і терорист

"Те, що я відчув в Україні, зробило мене ще більш невпевненим у порадах", - зазначив Майстер.

Як повідомлялося, в Україні зареєстрували понад 80 тисяч воєнних злочинів, скоєних Росією. Українські правоохоронці встановили особи вже понад 90 російських військовослужбовців, причетних до скоєння злочинів у Бучі Київської області.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-