Європарламент закликав Зеленського не підписувати закон про містобудування

Європарламент закликав Зеленського не підписувати закон про містобудування

Укрінформ
У резолюції Європарламенту про підтримку вступу України до НАТО є пункт, у якому президента Володимира Зеленського закликають не підписувати законопроєкт про «містобудівну реформу».

На відповідний пункт у резолюції звернув увагу рух «Чесно», передає Укрінформ.

Так, Європарламент «застерігає проти використання майбутніх заходів із відбудови у спосіб, який був би вигідним окремим групам інтересів за рахунок рівних правил гри й прозорості».

«Закликаємо президента Зеленського не підписувати законопроєкт №5655 про містобудівну діяльність», — йдеться у резолюції.

Читайте також: Зеленський про резолюцію Європарламенту: Для України настав час інтеграційної визначеності

«Застереження Європарламенту — це чіткий сигнал Офісу президента... Відбудова має відбуватися за чесними правилами», — наголосила лідерка руху «Чесно» Віта Думанська.

Парламент підтримав законопроєкт 5655 13 грудня минулого року. Петиція з вимогою ветувати проєкт набрала понад 42 тисячі голосів.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент більшістю голосів 15 червня ухвалив резолюцію, спрямовану на підтримку відновлення України та її інтеграції до євроатлантичної спільноти. Голосування документа відбулося на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-