Зеленський обговорив із президентом Коста-Рики створення міжнародного трибуналу для РФ

Зеленський обговорив із президентом Коста-Рики створення міжнародного трибуналу для РФ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Коста-Рики Родріго Чавесом Роблесом, обговорили ситуацію на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС та перспективи створення міжнародного трибуналу.

Про це Глава держави розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провів телефонну розмову з Президентом Коста-Рики Родріго Чавесом Роблесом. Розповів про ситуацію, що виникла внаслідок руйнування росіянами дамби Каховської ГЕС у Херсонській області. Важливо притягнути агресора до відповідальності", - сказав Зеленський.

Глава Української держави подякував співрозмовнику за постійну підтримку України з боку Коста-Рики на міжнародних майданчиках і запровадження санкцій проти Росії.

Він відзначив регіональне лідерство Коста-Рики в роботі коаліції зі створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти нашої держави.

Читайте також: Зеленський доручив розробити проєкт резолюції Генасамблеї ООН щодо створення спецтрибуналу

Президент України також висловив подяку за підтримку резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо української формули миру й запросив Коста-Рику приєднатися до її реалізації.

Співрозмовники обговорили можливість організації саміту Україна – Латинська Америка та скоординували позиції напередодні майбутніх міжнародних заходів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-